Voordracht MAGNOLIA van Liane Collot d’Herbois

Voor patiëntenvereniging AORTA van therapeuticum Mercuur houd ik op zaterdag 7 maart 2020 een voordracht en workshop over het schilderij MAGNOLIA wat nu in de wachtkamer van Mercuur hangt.

MAGNOLIA van Liane Collot d’Herbois
We worden weer aangenaam verrast door een “nieuw” schilderij van Liane Collot d’Herbois in de wachtkamer van therapeuticum van Mercuur.

Dit schilderij is een van haar eerdere werken en studies naar planten. Wat direct opvalt in dit schilderij is het gebruik van de beeldkleuren (viridiangroen, zwart, wit en perzikbloesem). De beeldkleuren zijn stil en zonder beweging in tegenstelling tot de glanskleuren ( het hele spectrum van blauw, geel en rood). Zodra je een beetje van de glanskleuren in de beeldkleuren brengt komt alles tot leven. Dat zien we in dit schilderij. Ze voegt een beetje geel, vermiljoen en kobaltblauw toe en er ontstaat ruimte en beweging.

In mijn voordracht wil ik ingaan op de beeldkleuren en de glanskleuren en gaan we dit ook toepassen door te schilderen. We komen vanzelf te spreken over licht, kleur en duisternis omdat de kleuren ontstaan door toedoen van licht en duisternis.

Voordracht en workshop door:
Karin Lamers
www.medischeschildertherapie.nl
Zaterdag 7 maart 2020 van 10.00 – 12.00 uur
Zolder therapeuticum Mercuur

Aanmelding verloopt via Henk Verboom: henkwillemverboom@gmail.com