Magenta verschijnt meestal vroeg in de ochtend aan de hemel wanneer de zon nog niet op is. Alles komt tot een eenheid en verbinding en het vult alles.

Karmijn zien we vaak in de avond nadat de zon al onder is. Het brengt dan een laatste groet aan de dag. Karmijn draagt veel warmte in zich en laat ons thuis voelen.

Vermiljoen draagt een grote kracht tot verandering en transformatie in zich. Wanneer we vermiljoen in de ochtendhemel zien, zoals op deze foto, is er weersverandering op komst.

Wanneer oranje in de hemel verschijnt is de hele atmosfeer gevuld met een warme gloed. Het draagt zoveel enthousiasme in zich dat het zich alsmaar wil uitbreiden.

Geel als zichtbare schaduw van het licht verschijnt als een heldere stralende kleur.

Geelgroen verschijnt soms in de avondhemel. Het is zo dichtbij het licht dat het in kleine stukjes uit elkaar spat, ritmisch , speels en jong.

In viridaangroen is een volmaakt evenwicht tussen wat vóór en wat achter het licht is. Het is zo helder en transparant dat we deze kleur kunnen zien in lichtbundels, bergbeekjes, watervallen en in het omslaan van een golf.

Wanneer turkoois in de hemel verschijnt is de atmosfeer heel koud en helder met weinig vocht. Hier zien we turkoois verschijnen in een gletsjer. Het zuivere turkoois heeft transparantie, lichtkwaliteit en strcutuur.

Onze hemel is de hele dag gevuld met kobaltblauw. Het is onbereikbaar en brengt ons tot in de verte.

Indigo wolken dragen een enorme kracht. Iets onheilspellends is op komst.

Het violet daalt in geometrische beweging neer op de aarde. In het violet kun je rust en stilte ervaren.

Liane Collot d’ Herbois

Liane Collot d’Herbois is geboren op 17 december 1907 in Tintagel, Cornwall aan de zuidwestkust in Engeland. Ze groeit op als het enige kind van een Franse vader en een Schotse moeder. Ze wordt grotendeels opgevoed door haar grootmoeder. Liane blijkt hoogbegaafd en gaat studeren aan de Academy of Arts in Birmingham. Ze blijkt een geweldig kunstenares en wint een beurs om door te studeren aan het British Museum in Londen. Toen ze 27 jaar was ging ze werken in Sunfield in een tehuis voor kinderen met speciale behoeftes. Ita Wegman was als arts vanuit Zwitserland verbonden aan dit tehuis. Liane kende de kleurenwereld als geen ander en was daardoor in staat het beeld van de mens van Rudolf Steiner tot uitdrukking te brengen in haar schilderen. Ze ontwikkelde een manier van schilderen waarvan Ita Wegman zei: ‘Je schilderijen zijn zoals Rudolf Steiner voor ogen had en zoals niemand het nog kan schilderen’. Zij vraagt Liane daarop om naar haar ziekenhuis te komen om daar met patiënten te schilderen. Liane schildert beelden voor patiënten volgens de instructies van Ita Wegman. Vervolgens past ze deze werkwijze toe in alle therapeutische instituten van Ita Wegman in Engeland, Frankrijk en Zwitserland.