Magenta verschijnt meestal vroeg in de ochtend aan de hemel wanneer de zon nog niet op is. Alles komt tot een eenheid en verbinding en het vult alles.

Karmijn zien we vaak in de avond nadat de zon al onder is. Het brengt dan een laatste groet aan de dag. Karmijn draagt veel warmte in zich en laat ons thuis voelen.

Vermiljoen draagt een grote kracht tot verandering en transformatie in zich. Wanneer we vermiljoen in de ochtendhemel zien, zoals op deze foto, is er weersverandering op komst.

Wanneer oranje in de hemel verschijnt is de hele atmosfeer gevuld met een warme gloed. Het draagt zoveel enthousiasme in zich dat het zich alsmaar wil uitbreiden.

Geel als zichtbare schaduw van het licht verschijnt als een heldere stralende kleur.

Geelgroen verschijnt soms in de avondhemel. Het is zo dichtbij het licht dat het in kleine stukjes uit elkaar spat, ritmisch , speels en jong.

In viridaangroen is een volmaakt evenwicht tussen wat vóór en wat achter het licht is. Het is zo helder en transparant dat we deze kleur kunnen zien in lichtbundels, bergbeekjes, watervallen en in het omslaan van een golf.

Wanneer turkoois in de hemel verschijnt is de atmosfeer heel koud en helder met weinig vocht. Hier zien we turkoois verschijnen in een gletsjer. Het zuivere turkoois heeft transparantie, lichtkwaliteit en strcutuur.

Onze hemel is de hele dag gevuld met kobaltblauw. Het is onbereikbaar en brengt ons tot in de verte.

Indigo wolken dragen een enorme kracht. Iets onheilspellends is op komst.

Het violet daalt in geometrische beweging neer op de aarde. In het violet kun je rust en stilte ervaren.

Ervaringen

Ervaringen van patiënten.

Hieronder leest u de ervaringen van enkele patiënten van Medische Schildertherapie. De namen van de patiënten zijn gefingeerd.

 

Linda

‘Het kleurenbad was heilzaam, de begeleiding verfrissend en oprecht, het was hard werken, maar ook intens genieten van nieuwe ervaringen in de wereld van licht, duisternis en kleur.’ Lees verder. 

Erik

Stond in eerste instantie sceptisch tegenover schildertherapie: ‘Het is me echt overkomen. Ik doe er mijn best niet voor, ik doe het gewoon en het werkt echt!’ Lees verder. 

Luce

‘Door schildertherapie kwam ik terug bij wat ik ooit gevoeld had en dat was enorm heftig. Ik ben er echt doorheen gegaan en merk heel veel vooruitgang sinds ik met de therapie ben gestart.’ Lees verder.

Monique

Had al heel veel therapieen geprobeerd, zonder het gewenste resultaat: ‘Het heeft mij zo veel goeds gebracht dat ik het zeker aan anderen zou aanbevelen!  Lees verder. 


Ervaring in gedichtvorm 
Lees hier de ervaring van Silvia in gedichtvorm.