Magenta verschijnt meestal vroeg in de ochtend aan de hemel wanneer de zon nog niet op is. Alles komt tot een eenheid en verbinding en het vult alles.

Karmijn zien we vaak in de avond nadat de zon al onder is. Het brengt dan een laatste groet aan de dag. Karmijn draagt veel warmte in zich en laat ons thuis voelen.

Vermiljoen draagt een grote kracht tot verandering en transformatie in zich. Wanneer we vermiljoen in de ochtendhemel zien, zoals op deze foto, is er weersverandering op komst.

Wanneer oranje in de hemel verschijnt is de hele atmosfeer gevuld met een warme gloed. Het draagt zoveel enthousiasme in zich dat het zich alsmaar wil uitbreiden.

Geel als zichtbare schaduw van het licht verschijnt als een heldere stralende kleur.

Geelgroen verschijnt soms in de avondhemel. Het is zo dichtbij het licht dat het in kleine stukjes uit elkaar spat, ritmisch , speels en jong.

In viridaangroen is een volmaakt evenwicht tussen wat vóór en wat achter het licht is. Het is zo helder en transparant dat we deze kleur kunnen zien in lichtbundels, bergbeekjes, watervallen en in het omslaan van een golf.

Wanneer turkoois in de hemel verschijnt is de atmosfeer heel koud en helder met weinig vocht. Hier zien we turkoois verschijnen in een gletsjer. Het zuivere turkoois heeft transparantie, lichtkwaliteit en strcutuur.

Onze hemel is de hele dag gevuld met kobaltblauw. Het is onbereikbaar en brengt ons tot in de verte.

Indigo wolken dragen een enorme kracht. Iets onheilspellends is op komst.

Het violet daalt in geometrische beweging neer op de aarde. In het violet kun je rust en stilte ervaren.

Workshop schilderen met de aardekleuren

Aardekleuren geven ons bescherming en een innerlijke vulling.

We leven in een tijd dat we de warmte en de verbinding met de aarde verliezen. We worden zo aangetrokken door het licht dat we steeds meer vanuit ons hoofd leven. Denk daarbij niet alleen aan de computer en de televisie maar ook aan de steeds meer op prestatie gerichte maatschappij. De aardekleuren kunnen ons helpen om weer verbinding te maken met de warmte van de aarde. Ze geven ons bescherming en een innerlijke vulling.

Alle atmosferische kleuren ontstaan door de ontmoeting van licht en duisternis. Deze worden zichtbaar in bijvoorbeeld een zonsondergang. De aardekleuren kunnen we zien als de schaduw van deze atmosferische kleuren.

We schilderen laag over laag met aquarelverf op dun vochtig papier.

Aanvullende informatie:

De workshop duurt een hele dag. De kosten bedragen €60,- inclusief de schildersbenodigdheden.

Fase 4 – aardekleuren