Magenta verschijnt meestal vroeg in de ochtend aan de hemel wanneer de zon nog niet op is. Alles komt tot een eenheid en verbinding en het vult alles.

Karmijn zien we vaak in de avond nadat de zon al onder is. Het brengt dan een laatste groet aan de dag. Karmijn draagt veel warmte in zich en laat ons thuis voelen.

Vermiljoen draagt een grote kracht tot verandering en transformatie in zich. Wanneer we vermiljoen in de ochtendhemel zien, zoals op deze foto, is er weersverandering op komst.

Wanneer oranje in de hemel verschijnt is de hele atmosfeer gevuld met een warme gloed. Het draagt zoveel enthousiasme in zich dat het zich alsmaar wil uitbreiden.

Geel als zichtbare schaduw van het licht verschijnt als een heldere stralende kleur.

Geelgroen verschijnt soms in de avondhemel. Het is zo dichtbij het licht dat het in kleine stukjes uit elkaar spat, ritmisch , speels en jong.

In viridaangroen is een volmaakt evenwicht tussen wat vóór en wat achter het licht is. Het is zo helder en transparant dat we deze kleur kunnen zien in lichtbundels, bergbeekjes, watervallen en in het omslaan van een golf.

Wanneer turkoois in de hemel verschijnt is de atmosfeer heel koud en helder met weinig vocht. Hier zien we turkoois verschijnen in een gletsjer. Het zuivere turkoois heeft transparantie, lichtkwaliteit en strcutuur.

Onze hemel is de hele dag gevuld met kobaltblauw. Het is onbereikbaar en brengt ons tot in de verte.

Indigo wolken dragen een enorme kracht. Iets onheilspellends is op komst.

Het violet daalt in geometrische beweging neer op de aarde. In het violet kun je rust en stilte ervaren.

Kunstzinnige therapie Eindhoven

Ik ben als medisch schildertherapeute lid van de Nederlandse vereniging voor Kunstzinnige Therapie (NVKToag). De vereniging voor kunstzinnige therapie bestaat uit leden die zich bezig houden met activiteiten op het gebied van beeldende activiteiten, zoals schilderen en beeldhouwen maar ook muziek of spraakvorming. Medische schildertherapie valt bij kunstzinnige therapie onder de beeldende activiteiten. In het algemeen kun je zeggen dat de kunstzinnige therapie de gezonde kern van de mens aanspreekt.

Op 1 januari 2009 ben ik gestart met een praktijk voor schildertherapie in Eindhoven. De schildertherapie is een individuele therapie. Maar de cursussen en workshops die ik geef zijn in groepsverband. Wanneer deze in mijn praktijk in Eindhoven plaats vinden is de groep maximaal 4 personen. Voor grotere groepen wijk ik uit naar een andere ruimte in Eindhoven.

De praktijk is gevestigd naast mijn huis aan de Mackaylaan 16 te Eindhoven.