Magenta verschijnt meestal vroeg in de ochtend aan de hemel wanneer de zon nog niet op is. Alles komt tot een eenheid en verbinding en het vult alles.

Karmijn zien we vaak in de avond nadat de zon al onder is. Het brengt dan een laatste groet aan de dag. Karmijn draagt veel warmte in zich en laat ons thuis voelen.

Vermiljoen draagt een grote kracht tot verandering en transformatie in zich. Wanneer we vermiljoen in de ochtendhemel zien, zoals op deze foto, is er weersverandering op komst.

Wanneer oranje in de hemel verschijnt is de hele atmosfeer gevuld met een warme gloed. Het draagt zoveel enthousiasme in zich dat het zich alsmaar wil uitbreiden.

Geel als zichtbare schaduw van het licht verschijnt als een heldere stralende kleur.

Geelgroen verschijnt soms in de avondhemel. Het is zo dichtbij het licht dat het in kleine stukjes uit elkaar spat, ritmisch , speels en jong.

In viridaangroen is een volmaakt evenwicht tussen wat vóór en wat achter het licht is. Het is zo helder en transparant dat we deze kleur kunnen zien in lichtbundels, bergbeekjes, watervallen en in het omslaan van een golf.

Wanneer turkoois in de hemel verschijnt is de atmosfeer heel koud en helder met weinig vocht. Hier zien we turkoois verschijnen in een gletsjer. Het zuivere turkoois heeft transparantie, lichtkwaliteit en strcutuur.

Onze hemel is de hele dag gevuld met kobaltblauw. Het is onbereikbaar en brengt ons tot in de verte.

Indigo wolken dragen een enorme kracht. Iets onheilspellends is op komst.

Het violet daalt in geometrische beweging neer op de aarde. In het violet kun je rust en stilte ervaren.

Voor wie?

Schildertherapie is een individuele therapie. De therapie richt zich op iedereen, jong en oud, die geconfronteerd wordt met een ziekte, maar ook op mensen die niet goed in hun vel zitten en bijvoorbeeld vastlopen in hun werk of leven. Kortom, schildertherapie is voor iedereen waarbij het evenwicht in het welbevinden is verstoord en er gezondheidsklachten ontstaan. Dit kan zich uiten in lichamelijke en/of psychische ziektebeelden.

Lichamelijke ziektebeelden
Bij lichamelijke ziektebeelden kun je denken aan problemen met de spijsvertering, alle soorten kanker, hartstoornissen, burn-out, schildklierafwijkingen, obesitas, migraine, suikerziekte, MS, hernia, niet-aangeboren hersenletsel, posttraumatische dystrofie, ME, reuma, fybromyalgie, Long COVID en vermoeidheid.

Psychische ziektebeelden
Bij psychische ziektebeelden kun je denken aan eenzaamheid, depressie, angst, een bipolaire stoornis, hooggevoeligheid, ADHD en ADD.

Problemen in het ontwikkelingsproces van kinderen 
Ook kinderen kunnen problemen ondervinden in hun ontwikkeling, waarbij er ook sprake is van een zekere verstoring van het evenwicht in het welbevinden. Hierbij kun je denken aan concentratieproblemen, dyslexie (leerstoornis die betrekking heeft op het lezen en de spelling), dyscalculie (leerstoornis die betrekking heeft op het rekenen en het ruimtelijk inzicht), gepest worden, leven met een beperking of langdurige ziekte.