Weer in balans na corona met schildertherapie

Het coronavirus heeft ons leven allemaal op een bepaalde manier geraakt. Misschien ben je ziek geworden door het virus en ervaar je veel moeite met het herstel, ook wel Long COVID genaamd. Of ben je een dierbare verloren, heb je ander werk moeten zoeken of zelfs tijdelijk helemaal niet kunnen werken. Maar het kan ook zijn dat je vanwege de verminderde sociale contacten eenzame en/of depressieve gevoelens hebt gekregen of zelfs gevoelens van angst ervaart voor het virus of de impact die corona heeft op jouw leven. Kortom: allemaal voorbeelden waardoor ons leven (tijdelijk) uit balans is geraakt.

Het proces van de natuur en de mens
De natuur daarentegen lijkt zich ogenschijnlijk van de hele situatie niets aan te trekken. Alles gaat gewoon door: de wisseling van seizoenen, vogels die ook dit voorjaar weer nestelen, de eerste bloemen die opkomen en takken waaraan langzaam sappige geelgroene blaadjes verschijnen. Maar denk ook aan de zonsopgang en zonsondergang iedere dag.

Het ritme van die zonsopgang en zonsondergang, waardoor een prachtige afwisseling en beweeglijkheid van kleuren te zien is, is eigenlijk een heel mooi voorbeeld voor ons als mens. Ook in ons werken deze kleuren namelijk door: ze brengen ons innerlijk in beweging en werken door op ons middengebied waarin het ritme van de ademhaling voortdurend doorgaat. In dit middengebied huist ook ons hart, die zorgt voor de circulatie en waarin onze gevoelens steeds in verandering en beweging zijn. Maar wanneer je uit balans bent geraakt door een heftige periode zoals de coronapandemie, kan ook het ritme van de ademhaling en beweeglijkheid van onze gevoelens verstoord raken.

Weer in balans na corona met schildertherapie
In de schildertherapie richten we ons op het herstellen van die balans. De vrije beelden die je maakt met houtskool en aquarelverf laten zien waar de verwarring vandaan komt. Wanneer je de kleuren vervolgens zelf in hun oorspronkelijke beweging schildert, werk je op een actieve manier aan het herstellen van de balans.

Wil je op een hele vriendelijke manier en in verbinding met de kleuren van de zonsopgang en zonsondergang herstellen? Of wil je hier meer over weten? Dan nodig ik je graag uit voor een kennismaking. Je kunt vrijblijvend contact opnemen via onderstaande gegevens.

Karin Lamers
Praktijk voor medische schildertherapie
0652074800
karinlamers@planet.nl